methode

Leren door te doen

Deelnemen aan een journalistiek project van stichting INCLUSIEF betekent leren door te doen.  Je wordt als mediamaker in het diepe gegooid en krijgt vervolgens input van media-experts. De projectleider is ook coach en eindredacteur.

Binnen al onze projecten is samen leren een belangrijk uitgangspunt. De deelnemers vormen een team en hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het eindproduct. Juist hierdoor komen individuele kwaliteiten goed naar voren. De diversiteit aan kennis en ervaring in een groep wordt ingezet om het eindproduct naar een niveau te tillen waar iedere deelnemer trots op kan zijn.

Spel en experiment zien we als noodzakelijke elementen in het leerproces. Iedere deelnemer wordt aangemoedigd om op zoek te gaan naar zijn intrinsieke interesse en motivatie, om van daaruit te werken aan een opdracht. De opdracht draait altijd om communicatie: de kunst van een verhaal vertellen, contact maken met onbekenden, onbevooroordeeld luisteren, met je boodschap je doel bereiken.

© 2019 inclusiefmedia