TRANS magazine

In augustus 2017 is het 100 pagina’s tellende, eerste nummer van TRANS magazine uitgegeven.

“TRANS is een bijzonder magazine, niet alleen omdat het geschreven is door transgender personen zelf. Het blad biedt een staalkaart van transidentiteiten anno 2017, belicht het hele spectrum van man tot vrouw met speciale aandacht voor de rafelrandjes die in het mediabeeld vaak ontbreken. Aangenaam veel kunst en cultuur, met handige lijstjes van onmisbare films en boeken, en verrassende inzichten in onder andere transgendergeschiedenis en prostitutie.” Alex Bakker – Historicus en schrijver

>> website en online verkoop transmagazine.nl

***************************************************************************************************

Ben jij transgender en wil je je graag inzetten voor
– het vergroten van de kennis en bewustwording over genderdiversiteit in de samenleving?
– een positieve en genuanceerde beeldvorming over transgender personen in de media?

en vooral: herkenning bieden aan andere transgender personen?

Wij zoeken transgender personen vanaf 18 jaar die 6 maanden willen deelnemen aan de redactie van TRANS magazine. Gedurende deze periode is er 2 keer per week een bijeenkomst. Onder leiding van een docent/hoofdredacteur, vorm je met max. 10 andere deelnemers het team dat de inhoud bedenkt en maakt voor dit on- en offline magazine.

Vind je het leuk om met tekst en beeld te werken? Heb je interesse in journalistiek en media? Heb je zin en tijd om een nieuwe ervaring op te doen?

Dit is een educatief traject waarin workshops journalistieke vaardigheden worden afgewisseld met redactievergaderen en het echte maken. Je leert/gaat brainstormen, research doen, interviewen, schrijven, redigeren en presenteren. Wil of kun je alleen een specifieke verantwoordelijkheid op je nemen (bijvoorbeeld fotografie, artwork, multimedia of proof reading)? Kom langs:

Info-bijeenkomst voor deelnemers aan dit TIJDSCHRIFTPROJECT

Voorlopige datum: woensdag 29 november 2017
Locatie: Huis van de Wijk De Pijp, Tweede van der Helststraat 66, Amsterdam
Tijd: Van 19:30 tot 21:30 uur

Aanmelden bij:
Meike van der Lippe
meike@inclusiefmedia.nl
T 06 14 777 617

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

© 2019 Stichting Inclusief bedenkt, initieert en ontwikkelt educatieve en maatschappelijke projecten. inclusiefmedia